Om mig

Mathias Tegnér
Jag heter Mathias Tegnér och är en socialdemokratisk riksdagsledamot från Tyresö. I Tyresö har jag bott i nästan hela mitt liv och det är en kommun som är fantastisk att växa upp i och otrolig att bo i.

Under åren har jag bott i Öringe, Lindalen och Farmarstigen, men är nu tillbaka i Öringe. Här bor jag med min danska fru Maria, vår son Jonathan och vår katt Yasha. Maria och jag träffades, då vi arbetade som reseledare i Bulgarien. Innan vi slutade hann vi också med destinationer som Egypten, Marocko och Grekland i form av den fantastiska ön Kreta. Det mest bestående minnet från de åren är nog gästvänligheten som visades oss.

Under de senaste åren har jag arbetat som ekonom på H&M, efter att ha pluggat på Handelshögskolan i Stockholm, när Maria och jag lämnade reseledaryrket i 2005. Förutom förmånen att arbeta i ett av Sveriges företagarhistorias mest framgångsrika och expansiva företag, så tycker jag att H&M:s affärsidé: mode och kvalitet till bästa pris, är väldigt sympatisk. Även om jag själv är en halvgrå ekonom, så har jag under de senaste åren insett att mode för många människor är ett sätt att uttrycka sig och företag som H&M ger den möjligheten till alla, oavsett inkomst. En annan upplevelse som har gjort avtryck är möjligheten att vara med och supporta våra butiksöppningar i Kuala Lumpor, Malaysia 2013 och i Melbourne, Australien 2014. Om inte förr, så gick det upp för mig hur populärt varumärket är världen över.
Sedan barnsben har jag varit sporttokig. Sedan femårsålder har jag hållit på med ishockey och innan jag sadlade om och blev hockeydomare hann jag spela både i Hanvikens SK och Tyresö Hockey, samt under ett antal år i Huddinge. Som många andra barn var jag intresserad av att testa olika sporter och jag är idag glad över att ha testat att spela fotboll i Tyresö FF, innebandy i Tyresö IBK, pingis i Tyresö BTK och schack i Bollmora SK. Numera sträcker sig mitt idrottande till lite rinkbandy- och fotbollsspelande i Korpen, samt enstaka ishockeymatcher som jag dömer i Stockholmshockeyns lägre serier. Numera är jag aktiv i Stockholms Ishockeyförbundsstyrelse.

I början av årtusendet studerade jag historia på Stockholms universitet, samt en termin i Glasgow i Skottland, vilket till slut slutade med en kandidatexamen i Historia. Resan till Glasgow blev lite av ett politiskt uppvaknade, även om jag då hade varit med i SSU och Socialdemokraterna i flera år. För mig var det oerhört tragiskt med sådana klassklyftor i en relativt välmånde land i Europa. Glasgow är en ganska klassisk industristad, men i områden ganska när city, som Maryhill och Ruchill, var fattigdomen och utanförskapet uppenbart, där många glasfönster var utbytta mot plåt.

För cirka 10 år sedan kom jag också ut som Iberofil med en nästan ohämmad kärlek till Spanien och skulle jag inte bo i Stockholm, skulle jag varje dag i veckan välja Madrid med sitt fantastiska folkliv, sina museer, samt sist men inte minst världen bästa fotbollsklubb, Atlético de Madrid.

/Mathias Tegnér

En tanke på “Om mig

  1. Josef Boberg skriver:

    Fortsatt all Lycka till med Dina värv !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: