sthlmspodden

Välkommen till Sthlmspodden!

Sthlmspodden är en podcast som med ett Stockholmsperspektiv diskuterar viktiga samhällsfrågor. Podden startade under 2017 och närmar sig 30 avsnitt, bland annat samtal med f.d. statsministrarna Ingvar Carlsson och Carl Bildt, men även med ministrar som Mikael Damberg och Birgitta Ohlsson. Dessutom har även musiker som Eva Dahlgren och Tomas Andersson Wij medverkat. Slutligen har även Sveriges kanske störste författare, Jan Guillou, varit med.

Ni hittar alla avsnitt i Podcast-appen i iTunes eller på Soundcloud. Lättast är kanske ändå att lyssna här direkt på sidan.

Nedan finner du samtliga avsnitt:

 

Bakgrunden till att jag startade podden ihop med Arvid Linder, poddens producent, var att vi tyckte att Stockholmsperspektiven ibland försvann i riksdebatten. Som riksdagsledamot från Stockholmsregionen försöker jag alltid lyfta viktiga frågor för vår kära huvudstadsregion. Det är helt enkelt så att stockholmaren i mig tycker det är viktigt att våra lokala frågor, fördelar och utmaningar, lyfts upp och diskuteras.

Ibland uppfattar jag, som sagt, att Stockholmsperspektivet kommer i skymundan. Vi saknar nästan helt lokal media, utan det nationella blir fokus i huvudstaden. Det är inte konstigt, men inte heller oproblematiskt.

Detta var bakgrunden till Sthlmspodden, en podd där jag träffar människor med olika yrken och bakgrunder och diskuterar viktiga samhällsfrågor med ett Stockholmsperspektiv.

 

%d bloggare gillar detta: