Presidentvalet i Colombia

Gustavo Petro kan fortfarande bli Colombias första vänsterpresident i landets historia. Valrörelsen har varit mycket hård och trots att Petros valprogram närmast bör anses vara socialdemokratiskt, så framställs det som mycket radikalt i det mycket ojämlika landet.

Andra valomgången kommer genomföras den 19:e. Där ställs Gustavo Petro mot den Trump-liknande företagaren Rodolfo Hernandez, som har gått som en raket i opinionsmätningarna den senaste månaden. om tre veckor vet vi vem som blir Colombias nästa president.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: