Efterlängtat stöd till enskilda näringsidkare

Under de senaste månadernas har det nog inte undgått någon att många drabbas av coronapandemin på olika sätt. Att företagare drabbats hårt har blivit en självklarhet, trots ett antal nya stöd. Många enskilda näringsidkare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av utbrottet av covid-19 och flera av stöden som staten inrättat har inte träffat enskilda näringsidkare. Det har visat sig att vissa av dessa små enskilda näringsidkare inte kan dra nytta av de åtgärder som hittills har presenterats, som t.ex. stöd vid korttidspermittering och omställningsstödet.

Detta gäller inte minst enskilda näringsidkare inom kultursektorn och besöksnäringen. Dessa grupper har drabbats extra hårt, dels för att

Därför har regeringspartierna, efter en överenskommelse med Centerpartiet och Liberalerna, beslutat om ett nytt omsättningsstöd som specifikt riktar sig till enskilda näringsidkare. Stödet införs genom en ny förordning om omsättningsstöd. Den nya förordningen om stöd till enskilda näringsidkare är utformad efter förebild av de bestämmelser som gäller för omställningsstödet.

För den som vill läsa mer kan jag rekommendera regeringens hemsida.

Mycket bra för enskilda näringsidkare, kort sagt!

Märkt , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: