En fantastisk säsong?

Aldrig någonsin har Atlético de Madrid varit så framgångsrika som under denna säsong. Laget är väldigt nära att vinna ligan och som grädde på moset är klubben i final i Champions League, efter att ha slagit ut Chelsea under onsdagskvällen.

I ligan trodde jag att andraplatsen i praktiken kunde ha varit klar redan i söndags, efter att Atlético slog Valencia på Mestalla, då Barcelona på söndag kvällen skulle möta Villareal. Många lag har genom åren fått känna att det inte är lätt att möta Villareal på deras hemmaarena El Madrigal, dock lyckades Barcelona till slut vinna med 3-2. Jag var själv på plats då Atlético bara fick 1-1 i  höstas i omgång 11, efter en hård match. Det är för övrigt otroligt att den lilla orten Vila-real i provinsen Castellón med inte mycket mer än 51 000 invånare är så framgångsrika i La liga.

Senast Atlético vann ligan var säsongen 95/96, men då med 87 poäng på 42 matcher att jämföra med de 88 poäng som laget har skrapat ihop på de 35 matcherna hittills denna säsong.

Den stora frågan är förstås hur laget lyckas knyta ihop säcken. Även om laget statistiskt har vunnit fler matcher än någonsin, så kommer inte säsong bli ihågkommen som den bör, om inte laget vinner endera ligan eller Champions league.

På söndag åker laget åter till Valencia. Denna gång för att möta Levante.

Märkt , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: