Den nakna sanningen 2.0

För någon månad sedan publicerade jag mitt blogginlägg Den nakna sanningen. Själv tycker jag att jag hade flera poänger, men den kanske viktigaste handlade om att jag inte riktigt lever som jag lär, då jag tycker idrott och hälsa är viktigt, samtidigt som jag själv tappat ett antal goda vanor och lagt mig till med en del dåliga.

Då jag irriterar mig över denna utveckling, samt känner oro över mitt ökande midjemått, vilket statistiskt leder till ett tre år kortare liv, var bl150812 Gear upogginlägget lite av ett startskott för att förändra vanor och minska mitt midjemått. Därför
valde jag också att göra en hälsoprofil. Där konstaterades bland annat att jag har en fettprocent på 23,5, vilket jag bör få ned under 20 %.

Startskottet för min satsning ”bort-med-magen” började som sig bör i ett konsumtionssamhälle samhälle, med inköp. Nu är jag gearad med nya löparpjuck och en ny pump till min cykel, vilket känns strålande.

Sedan inlägget i slutet av sommaren har jag också börjat cykla till riksdagshuset från fantastiska Tyresö. Det svåra är naturligtvis att hålla i de något bättre vanorna jag nu försökt lägga mig till med när hösten nu är här. När det gäller löparskorna ser de fruktansvärt nya ut, även om jag har använt dem ett par gånger. Jag måste springa i fler vattenpölar!

Cykelpump

När det gäller själva utfallet är det hittills ganska mediokert. Då jag dömer ishockey gör vi det årliga beep-testet, vilket i år slutade värre än någonsin. Mitt resultat blev 8:8, vilket som bäst måste definieras som svagt. På söndag är det dessutom dags för Hässelbyloppet. Som sagt är skorna alltför oanvända, faktiskt nästan som nya. Målet för söndagens löpning får därför bli att ta sig runt de 10 kilometerna under 70 minuter.

Helt ärligt är de enda materiella förändringarna av denna satsning ett sämre kontoutdrag och en marginellt minskad vikt till 94,5 kg och ett midjemått som minskat till 105 cm, vilket förstås är steg i rätt riktning. Tyvärr är stegen alltför små.

Sanningen i siffror

Augusti                        Oktober                           November                        April 2016

Vikt: 97,2 kg                  Vikt 94,5 kg                       Målvikt: 93,0 kg                Målvikt: 87,0 kg

Midjemått: 109 cm        Midjemått: 105 cm            Mål midjemått: 103 cm     Mål midjemått: 95 cm

BMI: 27,7                      BMI: 27,0                          Mål BMI: 26,6                   Mål BMI: 24,9

Märkt , ,

En tanke på “Den nakna sanningen 2.0

  1. […] satte jag upp ambitiösa mål för att komma i mina kläder och publicerade dem på denna blogg. När magen började växa svalde jag min stolthet, i sådan grad, så jag till och med publicerade […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: