Frågan om Ringhals 2 är ren populism

Politiken är tyvärr alltför ofta smutsig. Debatten om kärnkraft under gårdagen i mitt tycke odräglig. Jag har respekt för att människor kan tycka olika i sakfrågan om kärnkraft. Personligen menar jag att stängningen är en konsekvens av teknikutveckling och ekonomi, men inser att frågan är komplex.

Det som var absurt i riksdagens kammare igår, var ju det att Moderaterna och KD hoppade på SD:s motion om att öppna redan nedlagda Ringhals 2 och stoppa stängningen av Ringhals 1. Trots att bolagsledningen är tydlig med att inga investeringar gjorts sedan beslutet 2015 om stängning. Detta innebär att det praktiskt är omöjligt att öppna. En renovering skulle kosta miljarder och ta flera år.

 

 

 

Märkt , , , , ,

2 tankar om “Frågan om Ringhals 2 är ren populism

 1. victor skriver:

  Det är mycket olyckligt att dessa investerare inte tänker på den hungriga miljön, det enda som intresserar dem är deras fickor och deras personliga ekonomi, det är inte i deras bästa intresse att marknadsföra eller förnya de andra energialternativen – till exempel Hydraulisk energi.
  Solenergi.
  Biomassa.
  Solenergi
  Vindkraft.
  Geotermisk energi osv
  Andra länder har redan använt dessa energier, problemet är den förändring av tur och investeringar som inte vill göra.

 2. […] 2020 skrev jag ett kort inlägg här på bloggen, där jag förde fram att frågan om kärnkraften och dess nedläggning har politiserats. Jag skrev […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: